Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Playstation 4 και "έχω ζωή"


Playstation Meeting το είπαν, Playstation 4 θέλαμε να δούμε, αλλά Playstation 4 πουθενά. Ίσως να είναι η πρώτη φορά που σε ανακοίνωση κονσόλας, παρουσιάζεται επίσημα το "επαναστατικό" χειριστήριο της.

2-3 αποκλειστικότητες, με σπουδαιότερες τις ενσωματώσεις των λεγόμενων κοινωνικών δικτύων (που περισσότερο αντικοινωνικούς μας κάνουν βέβαια). Γιατί αν δεν μπορείς να κάνεις share το βίντεο με τα σούπερ ντούπερ γαμάτα kills σου στο facebook, πώς θα κοιμηθείς το βράδυ να πας αύριο σχολείο, σχολή ή στη δουλειά σου;

Βλέπω σιγά σιγά και την Zynga να φέρνει και το Playville στο Playstation 4, με εικονικά χρήματα για να παίζουμε με τους εικονικούς "φίλους" μας. Πραγματική επανάσταση το εν λόγω feature των social networks.

Η Sony συγχρονίζεται με το πνεύμα της εποχής μας και τη λεγόμενη nomophobia (no  mobile). Προτείνω στο πρώτο firmware update, να μπορείς να κουβαλάς την κονσόλα σου στα γειτονικά Starbucks, κάνοντας check-in με foursquare. Γιατί αλλιώς, πώς θα δείξεις ως gamer ότι έχεις ζωή ; (λέμε τώρα)

Η βιομηχανία του gaming πρέπει να σοβαρευτεί και να βγει να διαφημίσει τα σοβαρά μελλοντικά της projects, όχι να καταστρέψει όση κανονική ζωή έχει απομείνει στους εν facebook λιώσοντες. Ουσιαστικά features για ουσιαστικό gaming.

Και όχι, δε θέλω κανέναν να μπαίνει να βλέπει τι παίζω στην κονσόλα μου. Να πάει αλλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Δημοσίευση σχολίου